Pretraživanje

[__LOGIN__]

ZLATKO TURKALJ - TURKI

ZLATKO TURKALJ - TURKI

Zlatko Turkalj - Turki rođen je 16.03.1968. godine u Zagrebu. Radijski novinar i voditelj postaje s nepunih 16 godina surađujući na RVG-u. Tijekom 1986. i 1987. bio je autor, urednik i voditelj glazbenih emisija za mlade Topoteka i Pozornica te talk showa "Detektivska agencija". Tijekom ratnih godina vodio program za hrvatske branitelje (Moja domovina) i ujedno pokrenuo autorsku emisiju "Music Pub", koja je prvotno zamišljena kao talk show s gostujućim poznatim imenima vezanim uz aktualne događaje.

Nedugo nakon prvog serijala emitiranja "Music Pub" se pretvara u središnju glazbenu emisiju RVG-a i cijele županije. Od osnivanja akcije vodi i animira projekt "Brodom po Jadranu" koja uz zabavu ima za krajnji cilj oživljavanje i obogaćivanje hrvatske turističke ponude. 1997. prelazi na Obiteljski Radio, kao urednik i voditelj. Iste godine kreće s novim, autorskim glazbenim projektom pod naslovom "Turki Party" koji premijerno donosi sve značajnije glazbene novitete, upriličuje gostovanja, a zbog utjecaja postaje i neslužbeno radijsko glasilo Dore ne libeći se postaviti u ulogu najoštrijeg kritičara, a sve u namjeri da naše najznačajnije glazbeno natjecanje bude što kvalitetnije.

Na HTV-u je bio suradnik kultne glazbene emisije Cro Pop Rock, kao novinar, voditelj i recenzent, te emisije Pretežno vedro. Bio je pokretač i autor edicije Šlageri. Do sada su toj ediciji objavljena šest albuma od planiranih deset. Cijela edicija je koncipirana uz neosporni glazbeni užitak i kao svojevrsni alarm za spas izumirućeg i jednog od značajnih izraza domaće glazbene scene.

Od veljače 2004. radi na Hrvatskom radiju. 2007. pokrenuo je veliku glazbenu akciju "Slušaj Hrvatsko" za koju je snimljena pjesma i video spot "To je tvoje". U akciji su sudjelovali neki od najznačajnijih domaćih izvođača i autora: Mišo Kovač, Vanna, Oliver Dragojević, Mladen Bodalec, Rajko Dujmić, Vladimir Kočiš Zec, Aki Rahimovski, Nina Badrić, Gabi Novak, Arsen Dedić, Boris Novković, Miroslav Škoro, Toni Cetinski, Colonia, Zdenka Vučković, Tereza Kesovija...