Pretraživanje

[__LOGIN__]

IGOR SAVIN

IGOR SAVIN

Klavirist, klavijaturist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin je rođen 29. srpnja 1946. u Zagrebu. Kao osamnaestogodišnjak je utemeljio svoj prvi jazz sastav, Jazz Quintet. Na drugoj godini Muzičke akademije upisao je dopisno školovanje na Berklee Cillege of Music iz Bostona na kojoj je učio harmoniju, improvizaciju i skladanje. Klavir i vibrafon je svirao u simfonijskim, studijskim i i festivalskim orkestrima, te u Big Bandu HRT-a.

Surađivao je s brojnim hrvatskim jazz glazbenicima i nastupao na brojnim jazz festivalima. Autor je glazbe za brojne filmove, balete, radio drame, big bandove, zborove i simfonijske orkestre. Uz saksofonista Željka Kovačevića djeluje u duu Modo Novo s kojim je održao niz koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu i objavio albume "Modo Novo - Musica sacra antiqua croatorum", "Music of Erik Satie", "Live in Dubrovnik" i " Musica sacra antiqua croatorum - Christus natus est hodie".

Utemeljio je elektronički studio Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga za snimanje elektroničke glazbe, a danas djeluje u vlastitom digitalnom studiju. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, između ostalih, nagrade Međunarodne federacije kino klubova, počasne diplome Gijon '97, te Nagrade Miroslav Sedak – Benčić Hrvatskoga društva skladatelja 2004. godine za skladbu "Vitar piri".