Pretraživanje

[__LOGIN__]

VALDEMAR KUŠAN

VALDEMAR KUŠAN
Valdemar Kušan rođen je 26.2.1996. u Zagrebu. 2014. završava srednju glazbenu školu i gimnaziju, te upisuje studij Jazz trube na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u klasi Jima Rotondija, gdje 2020. završava bachelor studij. Tijekom svog studija Valdemar ima priliku surađivati s mnogim renomiranim glazbenicima u raznovrsnim projektima, kao što su JMI Jazz World Orchestra u vodstvu Luisa Bonille, gdje je bio član 5. godina i sudjelovao na internacionalnim turnejama, HRT Jazz orkestrom s kojim je radio honorarno od 2018. i kroz HRT ostvario suradnju na brojnim domaćim i stranim manifestacijama.
 
Član je Mimika Orkestra Maka Murtića od 2017., a sa KUG Jazz orkestrom sudjelovao je na koncertu za posebnu dodjelu doktorata Philu Collinsu. Neki od renomiranih glazbenika s kojima je Valdemar imao priliku raditi i surađivati su: Alex Sipiagin, Dick Oats, Boško Petrović, Karlheinz Miklin, John Reily,Thana Pavelić, Lana Janjanin, Lars Lindgren, Sigi Feigl, Luis Bonilla, Marko Črnčec i drugi.
 
2021. godine Valdemar započinje master studij u klasi Daniela Noesiga na GMPU-u (Gustav Mahler Privatuniversitet) u Klagenfurtu, radi na ostvarenju svog debitantskog albuma, te svira s mnogim vrhunskim glazbenicima na domaćoj i internacionalnoj jazz sceni.
 
Fotografija: Johannes Gellner