Pretraživanje

[__LOGIN__]

Revijalno koncertno predstavljanje dobitnika Nagrade Status 2020. - Osijek 26.10.2021.

Revijalno koncertno predstavljanje dobitnika Nagrade Status 2020. - Osijek 26.10.2021.
Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici glazbene Nagrade Status 2020 HGU-a, predstavit će se osječkoj publici na revijalnom koncertu koji će se održati 26.10.2021. utorak, s početkom u 20 sati, u klubu Osječka pivnica Tvrđa.
 
Ljubitelji odlične glazbe moći će uživati u izvedbama raznih glazbenih stilova, od bluesa preko fusiona i jazza, narodne i etno glazbe, pa do rocka. Nakon uspješnih koncerata ove vrste održavanih svake godine od 2015. do danas - u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Šibeniku i Splitu, ovogodišnja revija dobitnika Nagrade Status održava se ponovo u Osijeku. Na taj način prošlogodišnji dobitnici ove prestižne strukovne muzičarske nagrade predstavit će se Osječanima, te im pružiti jedinstveni umjetnički doživljaj jer će na jednom mjestu nastupiti najistaknutiji i najkvalitetniji hrvatski glazbenici, dobitnici Nagrade Status u 2020-toj, zajedno s lokalnim glazbenicima, dosadašnjim dobitnicima Statusa iz podružnice HGU Osijek.
 
Ideja ove revije je da popularizira samu Nagradu Status, i da predstavi njezine dobitnike u pravom koncertnom okruženju, s programom koji se ne svodi samo na jednu pjesme kako je to običaj na samoj dodjeli nagrade, i na taj način dodatno istakne umjetnički potencijal i kvalitetu instrumentalista koji su osvojili Status.
 
 
- Berde Band:
Antun Tonkić - tamburaško čelo, Nikola Gabrić - čelović (e-basprim), Mladen Jurković - bugarija (kontra), Mato Danković - bisernica 2 (prim 2), Damir Butković - vokal, bas (berda), Željko Danković - vokal 1. brač (basprim) i Krunoslav Dražić - bisernica (prim 1)
- Yogi Lonich Trio:
Yogi Lonić - vokal/gitara, Viktor Slamnig - bas gitara i Silvio Bočić - bubnjevi
- The Kazetofon:
Mladen Kosovec - vokal/gitara/harmonika, Ivan Gazibara - prateći vokal/bas, Kamenko Ćulap - cajon i Emil Gabrić - violina
- Ivana Kindl:
Ivana Kindl - vokal, Alen Križaj - bas gitara, Luka Banić - gitara, Vibor Čerič - klavijature i Luka Maričić - bubnjevi
- Zoran Majstorović Trio:
Zoran Majstorović - oud/gitara, Bruna Matić - bubnjevi i Hrvoje Kralj - bas gitara
- Pavić/Žužić/Matić/Kralj Quartet:
Filip Pavić - gitara, Luka Žužić - trombon, Bruna Matić - bubnjevi i Hrvoje Kralj - kontrabas
- Mangroove:
Toni Starešinić - moog bass/klavijature, Željka Veverec - vokal, Silvio Bočić - bubnjevi i Leo Beslać - flauta
- NO Jazz Band:
Mila Bauković - vokal, Davor Dedić - klavijature, Dario Hleb - bas gitara, Damir Galeković Taban - bubnjevi i Vedran Zec - gitara
 
Organizator koncerta je HGU Podružnica 4 Osijek, u suradnji s povjerenikom Nagrade Status Zvonimirom Bučevićem.