Pretraživanje

[__LOGIN__]

Nagrada Status 2021 - prijava prijedloga

Nagrada Status 2021 - prijava prijedloga
Status 2021
NAGRADA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE

"STATUS  2021" - Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

HGU od 1997. najboljim instrumentalistima unutar određenih glazbenih područja dodjeljuje Nagradu Status. Ove  godine organiziramo jubilarnu 25. dodjelu tog priznanja. Završna svečanost održat će se u Puli, no uslijed epidemioloških ograničenja vezanih uz Covid-19, naknadno ćemo vas obavijestiti o točnom datumu održavanja.
 
Kako poslati prijavu i do kojeg roka
Prijedlozi instrumentalista i izvedbi koje je moguće predložiti za Status 2021 primaju se zaključno s ponedjeljkom, 8. ožujka 2021., do 12.00 sati, a šalju se isključivo putem web-obrasca na internetskoj stranici Nagrade https://nagrada-status.hgu.hr. Na istom će mjestu pravodobno pristigli prijedlozi biti javno objavljeni u obliku liste i to tjedan dana nakon zaključenja prijava. Budući da je lani u području narodne glazbe uvedena dodatna kategorija za tamburaške instrumente, molimo vas da svoje prijedloge šaljete uz informaciju o konkretnom glazbalu, odnosno vrsti tambure prisutnoj u izvedbi ili na snimci koju predlažete.
 
Prema pravilniku Nagrade, potrebno je najmanje pet prijava u svakoj od sljedećih kategorija:
 
ZABAVNA, POP-ROCK i URBANA GLAZBA
- Električna/akustična gitara
- Bas gitara
- Klavijature
- Bubnjevi
- Puhaća glazbala
- Ostala glazbala
 
NARODNA i ETNO GLAZBA
- Tambura: bisernica, brač, čelović
- Tambura: čelo, bugarija, berda
- Ostala glazbala
 
JAZZ GLAZBA
- Saksofon
- Truba
- Električna gitara - nagrada "Damir Dičić"
- Bas gitara
- Kontrabas
- Klavir
- Klavijature
- Bubnjevi
- Trombon
- Ostala glazbala
 

Prijave prijedloga za Nagradu Status 2021 završavaju u ponedjeljak 8. ožujka 2021. u 12h,
te molimo da iste prijavljujete putem obrasca.

Pristigle prijave bit će obrađene i javno objavljene na web stranici Nagrade Status
do kraja tjedna kada ističe rok za prijave.

Koga se i na temelju čega može predložiti za Status 2021
Kao i do sada, za Status 2021 mogu biti predloženi članovi HGU-a i drugih glazbeničkih udruga, ali i svi drugi instrumentalisti koji su punoljetni hrvatski državljani s ostvarenom izvedbom i dokumentiranom snimkom objavljenom unutar prethodne godine (2020.) u Republici Hrvatskoj. Pod izvedbom/snimkom se podrazumijevaju sva javno predstavljena izdanja, neovisno o mediju na kojem se nalaze (TV i radijske emisije, internet servisi za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe,  društvene mreže poput Facebooka i YouTubea, itd...).

Kako se biraju nominirani i dobitnici Nagrada
Predsjedništvo HGU-a još je prije par godina prihvatilo pravilnik i proceduru prema kojoj je odluka o nominiranima i najboljima u svim kategorijama u nadležnosti stručnih komisija koje čine istaknuti profesionalni glazbenici, svirači i/ili producenti. Oni će od pravodobno pristiglih prijava/snimaka tajnim glasovanjem izabrati troje nominiranih u svakom području i svakoj kategoriji, a potom odlučiti tko su dobitnici Statusa. Za sva dodatna pojašnjenja i upite slobodno nas kontaktirajte e-poštom: nagrada.status@hgu.hr.