Pretraživanje

[__LOGIN__]

Objavljeni dobitnici Nagrade Status 2020.

 Objavljeni dobitnici Nagrade Status 2020.

Hrvatska glazbena unija objavila je ovogodišnje dobitnike Nagrade Status. Komisije HGU-a detaljno su pregledale pristigle prijave te su vrlo jakoj konkurenciji odabrale dobitnike prema kategorijama:

ZABAVNA, POP, ROCK i URBANA GLAZBA

NARODNA i ETNO GLAZBA

JAZZ GLAZBA

Završna priredba dodjele 24. po redu Statusa održat će se u Rijeci - ponedjeljak 16. ožujka 2020. u Pogonu kulture, nakon nekoliko godina pauze. Posebno nam je zadovoljstvo da se dodjela nagrade održava u gradu koji je ove godine Europska prijestolnica kulture i da smo uvršteni u program kulturnih zbivanja u Rijeci za 2020.
 
Podsjetimo se ukratko na koji način se dodjeljuje Nagrada Status:
- za nagradu mogu biti predloženi instrumentalisti članovi HGU, kao i članovi drugih glazbenih udruga, ali i svi drugi glazbenici - punoljetni državljani Republike Hrvatske, instrumentalisti čije su izvedbe snimljene ili ostvarene i dokumentirane, te objavljene u Hrvatskoj unutar izborne godine, u ovom slučaju unutar 2019. 
- na temelju liste pristiglih prijedloga, stručne komisije koje čine poznati i priznati glazbeni profesionalci, glasanjem biraju najboljega - dobitnika Nagrade Status u odabranoj kategoriji.
 
Od ove godine na dodjeli uvodimo jednu novost. Naime, do sada su dobitnici Nagrade Status imali priliku glazbeno nastupati na samoj dodjeli uz podršku svojih matičnih sastava ili unutar formacija u kojima inače djeluju. Ovom prilikom nastupit će uz pratnju najboljih riječkih glazbenika, za ovu priliku okupljenih u tzv. Status bend, koji čine dosadašnji dobitnici Nagrade Status iz riječke podružnice HGU. Povod ovoj promjeni je odlično iskustvo sa sličnim Status bendom koji je pratio finaliste na dodjeli Nagrade Status Juniori, mlađem bratu Nagrade Status, namijenjene promociji talentiranih mladih glazbenika svih stilova, do navršenih 18 godina života.