Pretraživanje

[__LOGIN__]

Petra Stanec i Luciano Bradičić pobjednici Status Juniora 2020.

Petra Stanec i Luciano Bradičić pobjednici Status Juniora 2020.
Jučer je u Kinoteci održano premijerno izdanje natjecanja mladih instrumentalista – Status Juniori. U odličnoj atmosferi, HGU je predstavila 5 sjajnih finalista i trojicu mladih svirača u show programu. Žiri u kojem su sjedili Nikša Bratoš, Neven Frangeš, Damir Butković, Jan Ivelić i Miro Lesić, imao je težak posao odabrati najbolje, pa su se na kraju odlučili za dvoje pobjednika – Petru Stanec i Luciana Bradičića. Petra je nastupila svirajući bisernicu, dok je Luciano pokazao nevjerojatan talent za bubnjeve. 
 
Podjednako dobri su bili i ostali finalisti, Ante Škurla i Sandro Sušanj na gitari te Marin Roža na bubnjevima. U show programu, izvan konkurencije su nastupili desetogodišnjaci Luka Antun Bušić i Andrija Traven, a kao posebna zvijezda je na samom kraju nastupio najpoznatiji mladi instrumentalist – Frano Živković.
 
Prateći Status bend činili su najpoznatiji domaći glazbenici, dobitnici brojnih Porina i Statusa – Dalibor Dado Marinković, Goran Delač, Zlatan Došlić, Fedor Boić, Miro Lesić, a povremeno im se pridružio i Nikša Bratoš. Program je vodila Martina Validžić, dok su vrijedne nagrade osigurali Music centar, Fender i HGU.
Sljedeće »