Pretraživanje

[__LOGIN__]

ANTE ŠKURLA (2002.) gitara

ANTE ŠKURLA (2002.) gitara
Ante Škurla ima 17 godina, rođen je 5.3.2002. u Zagrebu gdje se i školuje. Trenutno je maturant u Gimnaziji Tituša Brezovačkog. Kao petogodišnjak upisuje se u zbor, u kojem narednih 6 godina razvija smisao za glazbu općenito. Sa 8 godina otac ga uči prve akorde na gitari, a u tom razdoblju otkriva i ozbiljniju rock glazbu - grupu Queen sa lead dionicama Briana Maya koje sluša svakodnevno.
 
Nakon nekoliko godina samoukog sviranja, upisuje se na Rock Akademiju u Zagrebu i tamo pohađa četverogodišnju osnovnu glazbenu školu. Temelje lead gitare i razumijevanje instrumenta uči od prof. Alana Dovića. 2018. godine osniva autorski bend "Magnar" za kojeg piše pjesme, i sa kojim osvaja nekoliko natjecanja, od kojih je posljednje "Karta do budućnosti" koji je bendu omogućio diskografski ugovor Croatia Recordsa, te nastup u Domu sportova kao predgrupa bendu "Opća Opasnost". Magnar je objavio dva singla u produkciji Ivana Mihaljevića.
 
Osobni uspjeh 2018. godine bila mu je pobjeda u seniorskoj kategoriji "Omiš Guitarfesta" gdje se natjecao sa  gitaristima iz Hrvatske i regije. U svojim novijim kompozicijama najviše se okrećem orijentalnim ljestvicama i ritmovima, što će se moći čuti u prvom nadolazećem instrumentalnom singlu "The Mosque of Andromeda", također u produkciji Ivana Mihaljevića. Trenutni svirački uzori su mu Marty Friedman i Jeff Loomis koji, pored mnogih drugih virtuoznih gitarista, uvelike utječu na razvijanje Antinog odabranog stila sviranja, s jakom tehničkom podlogom, ali i vrednovanjem dobrog fraziranja i ekspresije.