Pretraživanje

[__LOGIN__]

SANDRO SUŠANJ (2002.) gitara

SANDRO SUŠANJ (2002.) gitara
Sandro Sušanj rođen je 12.1.2002. godine u Zagrebu. Trenutno je maturant u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a završio je Osnovnu školu Lovre pl. Matačića u Zagrebu. Od malena ga zanima glazba - baka ga je učila osnovama na klaviru. Ipak, više  ga je zanimala gitara te se s 8 godina upisao u glazbenu školu Muzički Atelje na klasičnu gitaru. Nakon 2 godine prebacio se na pop i rock odjel u istoj školi, gdje je radio s prof. Zdravkom Miladinom, gitaru i bas gitaru.
 
2013. godine otišao je na svoje prvo natjecanje, međunarodno gitarsko natjecanje Omiš Guitar Fest, gdje je osvojio 2. mjesto u IX. Kategoriji do 19. god. za električnu gitaru sa skladbom The Stumble (Peter Green). Kako nije imao vremena za učenje oba instrumenta istovremeno, ubrzo je napustio bas gitaru, iako ju i dan danas voli svirati.
 
2017. godine opet sudjeluje na natjecanju Omiš Guitar Fest osvajajući 1. mjesto, također u IX. Kategoriji sa skladbom The Brother (Robben Ford). 2018. godine odlazi na dva natjecanja: prvo je bilo međunarodno natjecanje u Podgorici gdje osvoja 1. mjesto u "No age limit kategoriji" za električnu gitaru sa skladbom Lenny (Stevie Ray Vaughan); drugo je bilo međunarodno natjecanje u Istri u Balama, gdje također osvaja 1. mjesto s istom skladbom.
 
Namjera mu je nastaviti glazbeno školovanje na nekoj od glazbenih akademija koje imaju jazz odjel. Za to ga priprema prof. Filip Pavić u glazbenoj školi Muzički Atelje. Izvan glazbene škole svira bas gitaru u bendu Adelfi.