Pretraživanje

[__LOGIN__]

LUCIANO BRADIČIĆ (2004.) bubnjevi

LUCIANO BRADIČIĆ (2004.) bubnjevi
Luciano Bradičić rođen je 15.1.2004. godine u Rijeci. Bubjeve počinje svirati sa 4 godine. Prvi mu je učitelj bio Joško Serdarević (bubnjar grupa "Vrijeme i Zemlja", "Xenia", "Crooks & Straights"), uz koje počinje svirati svoje prve taktove.
 
Od tada pa do danas, kontinuirano se školuje (muzička škola, konzervatorijum, bubnjarski kampovi) te aktivno svira u više sastava: svom vlastitom bandu "Luciano Cianci Band", country bandu "Crooks & Straights" iz Rijeke, te u muzičkoj školi u Jazz bandu i Big bandu.
 
Nakon započete osnovne škole, a u svrhu daljnjeg obrazovanja kao bubnjara, preselio se 2011. sa obitelji u Klagenfurt, Austrija. Tu je odmah krenuo u glazbenu školu, a kasnije i u Konzervatorijum. Oboje i danas pohađa. Uz aktivnosti vezane za glazbenu školu, aktivni je član nekoliko bandova. Od 2014. ima i svoj band - trio sa kojim svira obrade, ali i vlastite skladbe. Uči i svira gotovo sve glazbene stilove, a najviše progressive rock i fusion jazz.
 
Imao je prilike svirati sa nekolicinom renomiranih glazbenika, kao što su: Doyle Bramhall II (gitarist Eric Claptona), Jeniffer Batten (gitaristica Michael Jacksona), Thomas Lang (bubnjar), Pier Foschi (bubnjar), Gerald Hayward (bubnjar Beyoncee i Prince), Justin Scott (bubnjar), Dominic Miller (gitarist Sting), Vedran Ružić (basist), Zvjezdan Ružić (klavijaturist), Darko Jurković - Charlie (gitarist), Mystic Rose Ensamble (jazz band), Rock Masters (rock band), i drugim. Uzori među bubnjarima su mu Gavin Harisson i Craig Blundell, no prati i uči od mnogih. Pohađao je nekoliko bubnjarskih kampova i dobio 2 stipendije pokrajine Koruške kao talentirani glazbenik. Ima dosta koncerata iza sebe, a one koje treba istaknuti su svakako samostalni koncerti na Kastav Blues Festivalu 2017 (u trajanju od 60 minuta) i 4 koncerta u poznatom austrijskom klubu "Bluesiana" u Veldenu (svaki koncert u trajanju od 90 minuta).