Pretraživanje

[__LOGIN__]

Nagrada Status 2020. - prijava prijedloga

Nagrada Status 2020. - prijava prijedloga

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini.

Prisjetimo se ovogodišnjih najboljih instrumentalista dobitnika Nagrade Status 2019.

Ove  godine organiziramo 24. po redu dodjelu Nagrade Status, pod nazivom Status 2020. Završna priredba dodjele Statusa bit će održana krajem ožujka 2020. u Rijeci, uz prigodni umjetnički program nominiranih glazbenika i goste iz kulturnog i društvenog života Hrvatske.


Prijave prijedloga za Nagradu Status 2020. traju do ponedjeljka 27. siječnja 2020. do 14h
te molimo da iste prijavljujete putem obrasca na web stranici Nagrade Status.

 

Od ove godine u prijavama za narodnu glazbu postoje dvije kategorije za tamburaške instrumente, pa vaše prijedloge šaljite ovisno o vrsti tambure koju glazbenik svira na snimkama koje šaljete uz prijedlog. Svakako provjerite popis instrumenata uz kategorije tambure.
Prema Pravilniku nagrade potrebno je prikupiti minimalno pet prijava za svaku kategoriju, a kategorije su kako slijedi:

ZABAVNA, POP-ROCK i URBANA GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Električna/akustična gitara
- Kategorija br. 2 - Bas gitara
- Kategorija br. 3 - Klavijature
- Kategorija br. 4 - Bubnjevi
- Kategorija br. 5 - Puhaća glazbala
- Kategorija br. 6 - Ostala glazbala

NARODNA i ETNO GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Tambura: bisernica, brač, čelović
- Kategorija br. 2 - Tambura: čelo, bugarija, berda
- Kategorija br. 3 - Ostala glazbala

JAZZ GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Saksofon
- Kategorija br. 2 - Truba
- Kategorija br. 3 - Električna Gitara - nagrada "Damir Dičić"
- Kategorija br. 4 - Bas gitara
- Kategorija br. 5 - Kontrabas
- Kategorija br. 6 - Klavir
- Kategorija br. 7 - Klavijature
- Kategorija br. 8 - Bubnjevi
- Kategorija br. 9 - Trombon
- Kategorija br. 10 - Ostala glazbala

Za Nagradu Status 2020. mogu biti predloženi instrumentalisti članovi HGU, kao i članovi drugih glazbenih udruga, ali i svi drugi glazbenici - punoljetni državljani Republike Hrvatske, instrumentalisti čije su izvedbe snimljene, ili ostvarene i dokumentirane, te objavljene u Hrvatskoj unutar izborne godine, u ovom slučaju unutar 2019. Pod ostvarenom izvedbom se podrazumijevaju sva izdanja, bez obzira na konfiguraciju/nosač zvuka i slike na kojima se nalaze, radijske i TV emisije, objave na internet stranicama za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe (Bandcamp, CD baby, Soundcloud, itd...), kao i objave koje se nalaze na popularnim internet socijalnim mrežama (Facebook, YouTube...).

Procedura rada komisije i glasanja je slijedeća:
Temeljem odluke Predsjedništva HGU, odlučeno je da procedura glasanja i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama bude u nadležnosti posebnih stručnih komisija, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbeni profesionalci. Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija tajnim glasanjem izabire tri finalista, i zatim najboljega među njima - dobitnika Nagrade Status u odabranoj kategoriji. Izbor od tri finalista u svakoj kategoriji bit će javno objavljen na web stranici Nagrade Status, a pobjednici po kategorijama bit će proglašeni na samoj dodjeli nagrade, u Rijeci krajem ožujka 2020.

Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH. Vezano za sva dodatna objašnjenja i pitanja možete nas kontaktirati na mail nagrada.status@hgu.hr. Detaljnije informacije o samoj svečanoj dodjeli ovogodišnje Nagrade Status objavit ćemo uskoro u službenim priopćenjima HGU, te putem službene web stranice Nagrade Status.