Pretraživanje

[__LOGIN__]

Nagrada Status 2019. - Muzej okusa, Osijek 27.2.2019.

Nagrada Status 2019. - Muzej okusa, Osijek 27.2.2019.
ORGANIZATOR: HGU
DOMAĆIN ZAVRŠNE PRIREDBE: HGU Podružnica 4 Osijek
POVJERENIK NAGRADE: Zvonimir Bučević-Buč
IZVRŠNI PRODUCENT: Hrvoje Grbeša
SCENARIJ: Uršula Tolj
REDATELJ: Borislav Šibila
DIZAJN: Vedran Baotić
VODITELJI: Uršula Tolj i Igor Delač
VIDEO PRODUKCIJA: Paradigma d.o.o.
AUDIO PRODUKCIJA: Tobler d.o.o., mix/master: Ivan Šmit
POKROVITELJI: Ministarstvo kulture RH, HDS ZAMP, HUZIP
SPONZORI DODJELE: AudioPro i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku
Nagrade glazbenicima dodjeljuju se za vanserijsko umijeće sviranja njihovih instrumenata, po kategorijama pop-rock, zabavna i narodna glazba, a od 1998. uvedena je i kategorija za jazz instrumentaliste. 2004. godine kategoriji pop-rock pridodan je naziv "urbana", sukladno produkciji i izdanjima koja su pod tim nazivom svoje mjesto našle i u Glazbenoj nagradi Porin. Nagrada "Status" od 2006. godine održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i HUZIP-a.
 
Dvadeset i treća dodjela strukovne nagrade "Status" održat će se u srijedu, 27. veljače 2019. godine, u "Muzeju okusa" s početkom u 19 sati i 30 minuta. Svečani program dodjele nagrada u svih 19 kategorija vodit će Uršula Tolj i Igor Delač, a glazbom će ga obogatiti nagrađeni instrumentalisti svojim vrhunskim izvedbama.
 
 

Nakon svečane dodjele u prostoru "Muzeja okusa", program "seli" u klub PLAN B, gdje Hrvatska glazbena unija svim zainteresiranim Osječanima daruje koncert "DINO DVORNIK Tribute band"-a. Početak ove glazbene "poslastice" je u 21:30 sati, a ulaz na koncert je besplatan.