Pretraživanje

[__LOGIN__]

FILIP PAVIĆ

FILIP PAVIĆ

Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine zavšava Srednju školu za popularnu i jazz glazbu u klasi prof. Marija Igreca, te upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi prof. Guida Jeszenszkog, gdje 2016. godine završava bachelor studij. Od preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl, Billy Martin i drugi. Filip od 2018. godine živi u Zagrebu, u isto vrijeme završavajući master studij u Grazu.

Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu "New Generation" u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog big banda, na Novosadskom jazz festivalu.

Trenutno radi na izdavanju svog prvog albuma, te svira s mnogim vrhunskim glazbenicima hrvatske i regionalne jazz scene.

Filip Pavić Facebook

Filip Pavić Youtube kanal

Fotografije:
- vodoravna: Karla Jurić
- okomita: Marko Fröhlich