Pretraživanje

[__LOGIN__]

Revijalno koncertno predstavljanje dobitnika Nagrade Status 2018. - 13.2.2019. HNK Šibenik

Revijalno koncertno predstavljanje dobitnika Nagrade Status 2018. - 13.2.2019. HNK Šibenik

Od 20 sati moći ćete poslušati ponajbolje hrvatske instrumentaliste koji su se svojim radom, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u diskografskoj i koncertnoj 2018. godini. Njima će se pridružiti i članovi šibenske podružnice HGU, talentirani glazbenici mlađe generacije.

Ljubitelji instrumentalnog zvuka i vokalnih izvedbi, moći će uživati u skoro dva sata različite glazbe - od jazza i fusiona, preko etno rocka, pa do eksperimentalnog elektronskog rocka. U predivnom ambijentu velebnog zdanja HNK u Šibeniku doći će do zanimljivog spoja različitih glazbenika i glazbenih stilova, u ugodnoj atmosferi obilježenoj profinjenim glazbenim ukusom i istančanim sluhom šibenske publike kojoj je koncert u prvom redu i namijenjen.

Da glazbena večer bude jedinstvena i tečna - uz zanimljive i duhovite dosjetke, pobrinut će se voditelj, glumac i glazbenik Damir Mihanović Čubi. Ulaz je slobodan, uz rezervaciju mjesta na mail hgu.sibenik@hgu.hr

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija već 23. godinu za redom, za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi, a o dobitnicima – temeljem pristiglih prijava kolega, odlučuju članovi stručnih komisija koje čine poznati i priznati hrvatski glazbenici i producenti, a takvo priznanje struke posebna je čast svakom dobitniku.


 

Na ovom koncertnom predstavljanju dobitnika Nagrade Status 2018. u Šibeniku sudjelovat će slijedeći glazbenici i glazbeni sastavi:

 • Franko Krajcar & Indivia
  (Franko Krajcar-gajde/violina/flauta/vokal, Martin Glavaš-gitara/vokal, Mladen Parezanović-bas, Roberto Legović-bubnjevi, Dean Simonelli-saksofon/perkusije/vokal, gost na steel gitari Davor Rodik)
 • Denis Razz Adjustable Organ Trio
  (Denis Razumović-alt i sopran sax, Karlo Lovrić-orgulje, Edin Botić-bubnjevi)
 • Darko Jurković Charlie Trio
  (Darko Jurković-gitara, Henry Radanović-bas, Tonči Grabušić-bubnjevi)
 • Konrad Lovrenčić Trio Kvartet
  (Erol Zejnilović-gitara, Davor Zanoški-klavijature, Ivan Vodopijec-bubnjevi, Konrad Lovrenčić–bas gitara)
 • Oogroovay
  (Miron Hauser-trombon, Hrvoje Galler-klavir, Branko Sterpin-truba, Adriano Bernobić-bubnjevi, Hrvoje Kralj kontrabas)
 • AJ Trio feat Davor Križić & Miro Kadoić
  (Davor Križić-truba, Miro Kadoić-alt sax, Ante Jeličić-klavir, Josip Marcelić-kontrabas, Vedran Supičić-bubnjevi)
 • Zvonimir Bajević & kvartet Azil
  (Mirsad Dalipi-bubnjevi, Regis Kattie-klavijature, Mario Bočić-tenor sax, Zvonimir Bajević-truba)
 • Elvis Stanić Group (Elvis Stanić-gitara, Ivan Popeskić-klavijature, Branimir Gazdik-bubnjevi, Damjan Grbac-bas gitara)
 • Turisti
  (Slobodan Bobo Grujičić-bubnjevi, Vlado Simcich Vava-gitara, Iva Močibob-vokal, Sergej Hofman-bas gitara)
 • Bloom Band
  (Toma Cukrov-klavir, Nataša Cvitan Plazibat-vokal, Ivan Burić-bubnjevi, Ante Juričev Martinčev-bas gitara)

I na kraju da dodamo informaciju da će se dodjela ovogodišnjeg Statusa 2019 održati 27. veljače 2019. u Muzeju okusa u Osijeku, u srijedu od 20 sati. Više o dobitnicima Nagrade Status, po godinama i kategorijama, pogledajte ovdje.