Pretraživanje

[__LOGIN__]

Nagrada Status 2019. - prijava prijedloga

Nagrada Status 2019. - prijava prijedloga
Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini.
 
 
Uz kategorije za pop - rock i narodnu glazbu, od 1998. uvedene su i kategorije za jazz instrumentaliste. U znak sjećanja na prerano preminuloga predsjednika HGU-a, proslavljenog jazz gitarista i višestrukog dobitnika nagrade Status Damira Dičića, od 2006. kategorija jazz glazbe - Električna gitara nosi njegovo ime.
 
Ove  godine organiziramo 23. po redu dodjelu Nagrade Status, pod nazivom Status 2019. 
Završna priredba dodjele Statusa 2019. održat će se u Osijeku, krajem veljače 2019. godine, uz prigodni umjetnički program i goste iz kulturnog, društvenog i političkog života Hrvatske.
 
Prema Pravilniku nagrade potrebno je prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, minimalno pet  prijava, a kategorije su kako slijedi:
 
POP - ROCK GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Električna/Akustična gitara
- Kategorija br. 2 - Bas gitara
- Kategorija br. 3 - Klavijature
- Kategorija br. 4 - Bubnjevi
- Kategorija br. 5 - Puhaća glazbala
- Kategorija br. 6 - Ostala glazbala
 
NARODNA i ETNO GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Tambura
- Kategorija br. 2 - Ostala glazbala
 
JAZZ GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Saksofon
- Kategorija br. 2 - Truba
- Kategorija br. 3 - Električna Gitara - nagrada "Damir Dičić"
- Kategorija br. 4 - Klavir
- Kategorija br. 5 - Kontrabas/Bas gitara
- Kategorija br. 6 – Bubnjevi
- Kategorija br. 7 – Trombon
- Kategorija br. 8 – Ostala glazbala
 
Za Nagradu Status 2019. mogu biti predloženi instrumentalisti članovi HGU, kao i članovi drugih glazbenih udruga, ali i svi drugi glazbenici - punoljetni državljani Republike Hrvatske, instrumentalisti čije su izvedbe snimljene, ili ostvarene i dokumentirane, te objavljene u Hrvatskoj unutar izborne godine, u ovom slučaju unutar 2018. Pod ostvarenom izvedbom se podrazumijevaju sva izdanja, bez obzira na konfiguraciju/nosač zvuka i slike na kojima se nalaze, radijske i TV emisije, objave na internet stranicama za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe (Bandcamp, CD baby, Soundcloud...), kao i objave koje se nalaze na popularnim internet socijalnim mrežama (Facebook, YouTube, Vimeo...).
 
Prijave prijedloga za Nagradu Status 2019. traju do 11. siječnja 2019., petak do 12h, te molimo
da iste prijavljujete putem obrasca na web stranici Nagrade Status.
 
Procedura rada komisije i glasanja je slijedeća:
Temeljem odluke Predsjedništva HGU, na sjednici održanoj 19.3.2013. odlučeno je da procedura glasanja i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama bude u nadležnosti posebnih stručnih komisija, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbeni profesionalci. Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija tajnim glasanjem izabire tri finalista, i zatim najboljega među njima - dobitnika Nagrade Status u odabranoj kategoriji. Izbor od tri finalista u svakoj kategoriji biti će javno objavljen na web stranici Nagrade Status, a pobjednici po kategorijama biti će proglašeni na samoj dodjeli nagrade, u Osijeku krajem veljače 2019. 
 
Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH. Vezano za sva dodatna objašnjenja i pitanja možete nas kontaktirati na mail nagrada.status@hgu.hr. Detaljnije informacije o samoj svečanoj dodjeli ovogodišnje Nagrade Status objavit ćemo uskoro u službenim priopćenjima HGU, te putem službene web stranice Nagrade Status.