Pretraživanje

[__LOGIN__]

Najbolji hrvatski instrumentalisti na "remontu" u Shipyardu - Pula 13.2.2018.

Najbolji hrvatski instrumentalisti na

 

Od 21 sat moći ćete poslušati ponajbolje instrumentaliste koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u diskografskoj i koncertnoj 2016. godini. Njima će se pridružiti glazbenici iz Pule i Istre, također dobitnici Statusa iz prijašnjih godina, kao i istaknuti talentirani mlađi glazbenici, koji se tek trebaju dokazati publici i iskusnijim kolegama. Ljubitelji ne samo instrumentalnog zvuka već i ponekih vokalnih izvedbi, moći će uživati u više od dva sata glazbenih izvedbi raznih žanrova, krenuvši od funk jazza, jazz fusiona, preko etno-worlda, do blues-rocka i srodnih glazbenih stilova. U predivnom ambijentu Shipyard puba, koji je konceptualno zamišljen kao tematski pub te mjesto druženja ljudi jednakih senzibiliteta, savršeno će se sljubiti ovaj zanimljiv spoj glazbenika i njihovih žanrova kroz ugodnu atmosferu, profinjenost, i dobar sluh publike kojoj je i namijenjen.
 

Da glazbena večer bude jedinstvena i pamtljiva, uz svoje zanimljive dosjetke

sve prati i vodi Dražen Turina Šajeta.

Ulaz je slobodan!

 
OOGROOVAJ
Funk jazz kvintet Oogroovay čine poznati hrvatski jazz glazbenici mlađe generacije: Branko Sterpin (truba), Miron Hauser (trombon), Luka Žužić (klavijature), Adriano Bernobić (bubanj) i Luka Veselinović (bas gitara). Oogroovay svira kako instrumentalne autorske skladbe, tako i covere jazz klasika, te ima toliko dobar, čist i prirodan zvuk, da nastup tako vrhunskih glazbenika predstavlja istinski glazbeni i zvučni užitak. Radi se o "creme de la creme" jazz glazbenicima koji su sudionici glavnih projekata u, zadnjih godina, neobično bogatoj hrvatskoj jazz sceni. Radi se o prvoligaškom sastavu hrvatskog jazza čiji članovi imaju izuzetno brojne nastupe na jazz festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, neki od njih surađuju sa Jazz orkestrom HRT-a, neki su i dobitnici prestižne nagrade Hrvatske glazbene unije Status, te broje razne suradnje s glazbenicima sa hrvatske glazbene scene.
 
 
ZORAN MAJSTOROVIĆ LOOSE TRIO
Zoran Majstorović (oud), Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke), Robert Mikuljan (truba, krilnica). Uz "Atma Mundi Ensemble" Zoran Majstorović godinama vodi i svoj "Loose Trio" u sklopu kojeg surađuje sa mnogim hrvatskim i inozemnim jazz i etno glazbenicima. Nit vodilja ovog trio sastava je instrumentalna etno/world glazba u svom najboljem izdanju, tradicionalne i originalne kompozicije inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta; od afričke glazbe, glazbe dalekog istoka, orijentalne glazbe pa sve do istarske ljestvice. Zoran Majstorović aktivan je na hrvatskoj glazbenoj sceni više od 20 godina, višestruko je nagrađivani glazbenik te je dobitnik slijedećih nagrada: "Status - Damir Dičić" kao najbolji hrvatski jazz gitarist, “Status” kao najbolji hrvatski etno instrumentalist te nagrade “Miroslav Sedak Benčić” koju za radove na polju jazz kompozicije dodjeljuje Hrvatsko Društvo Skladatelja. Također je i dobitnik diskografske nagrade Porin i član HZSU-a.
 
 
LUKA ŽUŽIĆ QUARTET
Luka Žužić Quartet sastavljen je od dobitnika Nagrade Status. Nagrađivani glazbenici izvode autorski jazz,  te ujedno i  jazz standarde. Ovakav vrhunski tim glazbenika čine Luka Žužić (trombon), Zoran Majstorović (gitara), Luka Veselinović (kontrabas), te Borko Rupena (bubnjevi).
 
 
VOODOO RAMBLE
Voodoo Ramble je power blues trio sastavljen od glazbenika iz Duga Rese, Karlovca i Zagreba. Pokrenut je na inicijativu frontmena - gitariste i pjevača Borisa Dugog - Novačkog Zambe, kako bi stvarali i izvodili originalni autorski materijal. Uz Samuela Kokanovića (bas) i Maria Klarića (bubanj) band kreće na mnogobrojne “reprezentacijske” koncerte kao što su npr. Svjetski Blues Challenge (2014.) u Memphisu, te European Blues Challenge u Italiji gdje 2016. predstavljaju Hrvatsku. 2015. objavljuju svoj album prvijenac “Home”, te uz dobre kritike osvajaju strani i domaći radijski eter. Bendovski zvuk je okarakteriziran kao energično i groovy iskustvo koje slušatelju jamči istinski doživljaj power bluesa. https://web.facebook.com/voramble
 
 
FRANKO KRAJCAR & INDIVIA
Franko Krajcar, osnivač grupe Franko Krajcar i Indivia, rođen u Puli, profesionalni je glazbenik koji prati etno scenu već dvadeset godina. Otišao je iz Hrvatske s devetnaest godina u želji za novim glazbenim iskustvom i poznanstvima. Proputovao je gotovo cijelu Europu, živio i svirao u Švicarskoj te surađivao s glazbenicima u Italiji, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj. Po povratku u Pulu započeo je svirati kao pridruženi član Livio Morosin band-a, a nakon toga 2008. godine izdaje prvi autorski album "Pensieri", nakon čega izdaje još dva autorska albuma. Njegova glazba, u cilju predstavljanja posebnog osobnog stila, čini kombinacija etno i duhovne glazbe. Sa svojim sastavom Indivia od osnutka do danas nastupao je  na niz manifestacija, koncerata, te na nekolicini Etno World festivala diljem svijeta. Franko Krajcar & Indivia s pjesmom "Jobrni je jobrni“ osvojio je drugo mjesto na izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dori. Trenutno je izašao najnoviji, četvrti autorski album Franka i Indivije pod nazivom "Aleja glagoljaša". Indiviju čine Franko Krajcar (vokal, etno instrumenti), Mauro Giorgi (gitara), Mladen Parezanović (bas), Zoran Milan (bubnjevi), Roberto Legović (udaraljke) i dr...
 
 
ZORAN ČALIĆ
Zoran Čalić rođen je u Vinkovcima 1973. godine. Sa nepunih 16 godina pokreće svoj prvi sastav Pokvarena Mašta. 1989. godine objavljuje prve snimke pod okriljem Zdenka Franjića i njegove kultne etikete Slušaj najglasnije. Početkom devedesetih (1992.) pridružuje se grupi Majke (Vinkovci). Iste godine sudjeluje u stvaranju drugog albuma Majki "Razdor", u kojem gradi svoj prepoznatljiv autorski i glazbeni stil. Tijekom djelovanja u Majkama, Čalić je snimio 7 albuma. Sredinom 2013. godine, prestaje sa radom u grupi Majke, te osniva Samosvjetlo, sastav u kojem ovaj put, uz gitaru, preuzima i mjesto glavnog vokala. Samosvjetlo početkom 2014.  u Zagrebu stvara svoje prve demo snimke, no nedugo nakon toga Čalić izlazi iz Samosvjetla i počinje rad na svom prvom samostalnom albumu. Album "U moru i plamenu" - Zoran Čalić Band, snima tijekom 2015. sa odabranim glazbenicima iz Slovenije. Na albumu sudjeluje i Čalićev prijatelj, zagrebački pjesnik Saša Oroz, koji je svojom lirikom pomogao pri nastajanju pjesama poput naslovne "U moru i plamenu", "Kako ostat' čovjek", "Put", itd... Album je izašao početkom 2016. u izdanju Dancing Beara. Nakon promocije albuma u Zagrebu, Zoran Čalić Band aktivno koncertira u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hrecegovini. Na nastupu u Puli prateći sastav bit će mu prijatelji iz grupe Vervet. Evo što o suradnji sa Vervetom kaže sam Zoran: "U Puli ću svirat tri pjesme sa svojeg prvijenca - U moru i plamenu, Iz daljine, i Ruku mi daj. Ovaj puta samnom na pozornici će svirat grupa Vervet iz Novigrada, s kojima sam svirao u više navrata u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi. Jednostavno, volim svirat i improvizirat s ljudima s kojima dijelim slične poglede na glazbu i na život općenito, a to su u svakom slučaju dečki i cura iz grupe Vervet!“ https://web.facebook.com/zorancalic.band
 
 
VERVET
Grupu Vervet osnovao je 2002. godine novigradski gitarist, pjevač, skladatelj i tekstopisac Denis Makin. U početku je grupa djelovala kao trio, te su uglavnom izvodili repertoar obrada skladbi Jimija Hendrixa i Stevieja Raya Vaughana. Grupa je održala brojne koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Slovačkoj, Engleskoj, Italiji, Velikoj Britaniji... Kroz godine mijenjali su se članovi grupe, a početkom 2015. godine grupa kreće s radom na autorskim skladbama, a rezultat toga jest album "Dok plačeš i smiješ se". Glavni autor i tekstopisac je Denis Makin, a uz njega grupu čine klavijaturist Dušan Prosen, basistica i pjevačica Tea Tidić i bubnjar Marco Mattietti. Vervet je nove pjesme promovirao na brojnim koncertima, među kojima svakako valja istaknuti nastup na UmagoBlues festivalu te na Sea Star festivalu gdje su pozornicu dijelili s velikanima Prodigy, Urban i Dubioza Kolektiv. https://web.facebook.com/vervetband
 
 
SHUGO'S FOOSY
Shugo's foosy  je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a čine ga Alen Spada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi). Prvi autorski album "Grains of Sand" izdali su 2014. godine. Iako se njihov stil može okarakterizirati kao jazz/fusion, otvoreni su za različite utjecaje i kombinacije stilova sve u svrhu izražavanja svojih emocija.  Njihov autorski instrumentalni jazz odiše životnom energijom.
 
 
AFTERSHOCK – RAŠIĆ & BUHIN
Basist Mario Rašić i gitarist Nebojša Buhin nastupiti će na koncertu u Puli pojačani sa bubnjarom Mariom Klarićem i trubačem Markom Prepelićem. Biti će to ujedno prva live promocija pjesama sa njihovog zajedničkog albuma "Aftershock" u izdanju Croatia Records-a. Ideju vodilju Maria Rašića – autora ukorijenjenog u fusion & etno te veterana rock scene popratio je gitarist Nebojša Buhin, poznatiji po svojim Porinom nagrađivanim instrumentalnim albumima. Glazba spaja atmosferične teme, žestoke ritmove i bas melodije. Za sve aranžmane zaslužan je Mario Rašić, a na albumu su još sudjelovali: Marko Prepelić, Mirsad Dalipi, Mario Klarić, Milan Petrović, Dan Divjak, Toni Starenišić, Goran Bare. Album je najavila pjesma "Virtual Playground"  za koju je spot napravio Ogi Ivanović. Producent albuma je Dragutin Smokrović – Smokva. Cover je napravio Đorđe Bubnjević.