Pretraživanje

[__LOGIN__]

Nagrada Status 2017.

Nagrada Status 2017.

 

Rijeka 9.5.2017. Pogon kulture /na Sušaku/ - 20h

ORGANIZATOR: Hgu
DOMAĆIN ZAVRŠNE PRIREDBE: Hgu Podružnica 3 Rijeka
POVJERENIK NAGRADE: Zvonimir Bučević-Buč
IZVRŠNI PRODUCENT: Dražen Baljak
SCENARIJ/REŽIJA: J. Č.
DIZAJN: Karin Hofbauer
VODITELJ: Mario Lipovšek - Battifiaca
POKROVITELJI: Ministarstvo kulture RH, Huzip
MEDIJSKI POKROVITELJI: Novi list, Radio Rijeka, muzika.hr

21. dodjela Nagrada Hrvatske glazbene unije STATUS, glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini, po osmi put održana je u Rijeci, a domaćin dodjele bila je HGU Podružnica 3 Rijeka.

Na već tradicionalnoj lokaciji, u riječkom Pogonu kulture (na Sušaku), okupili su se ljubitelji instrumentalnog zvuka  koji su uživali u nastupima vrhunskih instrumentalista. Glazbeni program, kao i uvijek, očarao je prisutnu publiku i potvrdio izniman talent nagrađenih instrumentalista.

Nagrade su zasluženo, za ostvarenja u prošloj godini, pripala:

biografije dobitnika.pdf

Iskrene čestitke svim dobitnicima!

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, urbanoj, narodnoj, etno i jazz glazbi, a o pobjednicima su odlučili članovi  komisija koje čine poznati i priznati  hrvatski glazbenici i  producenti. Prestižna nagrada, ove godine, dodijeljena je  u ukupno 16 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku.

Istaknimo samo neka imena prijašnjih dobitnika, redom vrhunskih glazbenika: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Matija Dedić, Elvis Stanić, Saša Nestorović, Hrvoje Rupčić, Boris Leiner, Vedran Božić, Igor Geržina, Marko Ramljak, Nedeljko Ivković-Kilmister, Davor Križić, Henry Radanović, Stjepan Hauser, Joseph-Joe Kaplowitz, i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje  čime se hrvatska glazbena scena može pohvaliti. Nakon večerašnje 21. dodjele popisu vrhunskih instrumentalista priključila  su se i 17-torica nagrađenih.

Na samoj dodjeli prisutni su uživali u atraktivnom umjetničkom programu,
uz nastupe brojnih poznatih glazbenika:


Kao i ranijih godina, domaćini, članovi HGU Podružnice 3 Rijeka, priredili su glazbene minute iznenađenja, uz nastupe:
- Porinom nagrađenog Vedran Ružić Project - "Tanac z triljun" i
- premijernog nastupa i najave novog Ivan Pešut Project sa skladbom "Egocentric".

Prezenterice su izazvale posebnu pozornost... sve redom uspješni i rado slušani riječki ženski vokali od rockerskih (Ana Kabalin, Lidija Strika), klapskih (ženska klapa Luka), kantautorskih (The Blondes), glasovi sa Voica (Eni Jurišić, Božidarka Matija Čerina), i Porinom nagrađivane (E.N.I. Nikolina Tomljanović i Antonela Doko). Kroz program prisutne je vodio glazbenik Mario Lipovšek - Battifiaca.

Nagrada Status održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i HUZIP.