Pretraživanje

[__LOGIN__]

2016

20. DODJELA NAGRADE NAJBOLJIM HRVATSKIM GITARISTIMA, KLAVIJATURISTIMA, TRUBAČIMA I SVIM OSTALIM GLAZBENICIMA KOJI SU SE ISTAKNULI SVOJOM VJEŠTINOM

 

ORGANIZATOR: Hgu
DOMAĆIN ZAVRŠNE PRIREDBE: Hgu Podružnica 3 Rijeka
POKROVITELJI: Ministarstvo kulture RH, Huzip
MEDIJSKI POKROVITELJI: Novi list, Radio Rijeka, Muzika.hr
IZVRŠNI PRODUCENT: Dražen Baljak
SCENARIJ: J.Č.
POVJERENIK NAGRADE: Zvonimir Bučević - Buč
DIZAJN: Lea Jurin za "Mikser" d.o.o.
VODITELJ: Dražen Turina - Šajeta

 

Manje od tjedan dana dijeli nas od jubilarne 20. dodjele Nagrade Status glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini.

Svečanost dodjele nagrade održat će se u ponedjeljak 25. travnja s početkom u 20 sati na već tradicionalnoj lokaciji, u riječkom Pogonu kulture. Sama dodjela otvorena je za sve ljubitelje odlične svirke koje će kroz večer voditi glazbenik Dražen Turina - Šajeta. Posebna atrakcija ovogodišnje dodjele je izložba radova poznatog glazbenog fotografa Alana Messera.

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi, a pobjednike odabiru komisije sastavljene od poznatih i priznatih hrvatskih producenata i glazbenika.

STRUČNE KOMISIJE - ČLANOVI

ZABAVNA, POP-ROCK, URBANA, NARODNA i ETNO GLAZBA

JAZZ GLAZBA

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u ukupno 16 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast jednom glazbeniku. Samo neki od prijašnjih dobitnika su redom vrhunski glazbenici: Elvis Stanić, Hrvoje Rupčić, Stjepan Hauser, Joseph-Joe Kaplowitz, Matija Dedić, Marko Ramljak, Nedeljko Ivković-Kilmister, Vedran Božić, Igor Geržina, Boško Petrović, Boris Leiner, Miljenko Prohaska, Saša Nestorović, Davor Križić, Henry Radanović i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje s čime se hrvatska glazbena scena zasigurno može pohvaliti.

Na samoj dodjeli sve prisutne očekuje zanimljiv umjetnički program koji uključuje nastupe brojnih i poznatih glazbenika, te prezentera u pojedinim kategorijama dodjele nagrade - legendarni glasovi (koje slušamo ili smo ih rado slušali): Damir Urban, Zoran Prodanović-Prlja (Let 3), Leo Rumora (Ogledala, Fiumens), Sandro Bastiančić (En Face), Zoran Štajdohar-Zoff (Grč), Damir Kedžo, Boris Štok (Quassar), Davor Tolja, Neno Belan, Dean Škaljac (Grad, Gerilla) Alba Nacinovich i Leo Škec, a za kategoriju u jazz glazbi Električna gitara - nagrada "Damir Dičić" majstori svog instrumenta Elvis Stanić i Neven Frangeš.

Tako će prisutni moći uživati u majstorskim izvedbama bendova sastavljenih od vrhunskih instrumentalista i dobitnika Statusa, a nastupit će: sastav Mirona Hausera i Branka Sterpina sa Hrvojem Gallerom, Vojkanom Jocićem i Janom Ivelićem, zatim Jakša Kriletić s Dj-em, bend WaveForm, Darko Jurković sa solo izvedbom te mnogi drugi vrhunski glazbenici.

Osim izvanrednih nastupa, posjetitelji će moći pogledati izložbu fotografija najpoznatijeg svjetskog glazbenog fotografa Alana Messera. Ne postoji osoba koja u životu nije vidjela barem jednu njegovu fotografiju neke velike glazbene zvijezde, kao što i ne postoji značajnije ime popularne glazbe koje nije zabilježio njegov fotoaparat. Neke od glazbenih legendi koji su se našli ispred njegovog objektiva su Beatlesi, Rolling Stonesi, The Who, Deep Purple, Johnny Cash, Jimi Hendrix, Bob Dylan i mnogi drugi. Na otvorenju izložbe o Alanu Messeru  govorit će gitarist Damir Halilić-Hal. www.alanmesser.com