Pretraživanje

[__LOGIN__]

Koncert nagrađenih instrumentalista oduševio Splićane

Split dobio glazbenu poslasticu kao najbolju najavu sutrašnje svečane dodjele nagrade Porin

Koncert nagrađenih instrumentalista oduševio Splićane

U tjednu tijekom kojeg se u Splitu odvijaju brojna glazbena događanja, jedan koncert posebno se istaknuo. Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status okupili su se jučer u poznatom splitskom klubu Judino drvo, a svojim su nastupom i glazbenim repertoarom oduševili brojnu publiku.

Voditeljsku ulogu večeri koja je stvorila najbolju uvertiru u sutrašnju svečanu dodjelu nagrade Porin, preuzeo je poznati splitski glazbenik Goran Karan. U višesatnom umjetničkom programu sudjelovalo je devet vrhunskih instrumentalnih glazbenih sastava različitih stilskih žanrova, od progresivnog rocka do gypsy jazza, a svi su se istaknuli izuzetnom glazbenom izvedbom i sviračkom vještinom.

Jedan od sastava koji su nastupili je i Zapadni kolodvor koji, osim što se može pohvaliti nagrađenim instrumentalistom, je također jedan od nominiranih za nagradu Porin u dvije kategorije – Najbolji album zabavne glazbe i Najbolja vokalna suradnja. Osim njih, na koncertu su svirali i Davor Križić Experiment, Side Effects, The Bonebomb, Marko Duvnjak & Prijatelji, Bruna Matić Quartet, Luka Žužić Quartet, Marko First Band te Oridano Guitar Trio.

Osim što je uvertira za Porin, koncert instrumentalista je i svojevrsna najava jubilarne 20. svečane dodjele Nagrade Status koja će se održati 25. travnja u Rijeci, a na kojoj će Hrvatska glazbena unija dodijeliti priznanja glazbenicima koji su, zahvaljujući godinama mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti te zaslužili nagradu koju im dodjeljuje struka.