Pretraživanje

[__LOGIN__]

Saša Nestorović

Saša Nestorović rođen je 27.8.1964. godine u Zagrebu.

Godine 1984. upisuje saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je 1989. godine diplomirao u klasi profesora Josipa Nochte. Za vrijeme studija bio je dobitnik Vjesnikove nagrade "Darko Lukić", prvih nagrada na natjecanjima studenata glazbe, te dobitnik druge nagrade na Jugoslovenskom natjecanju glazbenih umjetnika. Nakon studija boravio je u Koelnu gdje se aktivno usavršavao kod Jesse Bennetta (USA) i Renata Rožića (Hochschule fur Musik Koeln). Od 1991. do 1998. predavao je saksofon na Glazbenoj školi Pavla Markovca te jazz saksofon i osnove jazz improvizacije u Srednjoj glazbenoj i baletnoj školi u Ljubljani. Od 1998. do 2008. godine bio je dobitnik 13 Nagrada Status Hrvatske glazbene unije za instrumentalistu godine. Od 1998. bio je stalni saksofonist, klarinetist i solist Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije. Od 2008.docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i šef dirigent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu predaje komornu glazbu, osnove jazz improvizacije i jazz ansambl, s kojim je snimao za HRT. Organizator je četrdesetak JazzLab radionica u suradnji Muzičke akademije, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centra u Zagrebu. Bio je mentor u izradi šest diplomskih radova studenata. Studentski ansambli koje je vodio bili su dobitnici nagrada na četiri  natjecanja u Hrvatskoj i Italiji. Sudjelovao je u izradi zbornika "Hrvatska glazba u XX stoljeću“, Matice Hrvatske tekstom "Nastojanja i iskustva u edukaciji mladih hrvatskih jazz glazbenika“ koji je objavljen u istoimenom zborniku 2009.godine.

Bio je član prosudbenih vijeća na natjecanjima u zemlji i inozemstvu, studentskim i profesionalnim, kao što je natjecanje "Boris Papandopulo“ 2012. godine. Suosnivač je Zagrebačkog kvarteta saksofona, s kojim je održao 11 turneja – koncerata i radionica po SAD, Europi i Aziji. Redovito nastupa kao dirigent i solist Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, kao član ansambla Acezantez i brojnih manjih komornih i jazz sastava. Od posljednjeg izbora u zvanje snimio je 14 nosača zvuka i održao preko dvije stotine koncerata u zemlji i inozemstvu.

www.facebook.com/sasa.nestorovic.9