Pretraživanje

[__LOGIN__]

HR RADIO 1. PROGRAM - EMISIJA PO VAŠEM IZBORU

HR RADIO 1. PROGRAM - EMISIJA PO VAŠEM IZBORU

Format emisije osmišljen je 1959./60. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970-ih emisija gubi prvotni smisao pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu. Aktualni program i urednička koncepcija emisije je slijedeća:

onedjeljkom emisiju uređuje i vodi Aleksandar Dragaš u kojoj se preslušava i ponovno otkriva velike, značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.
- utorkom se emitiraju emisije iz bogate arhive Hrvatskog radija . Urednik ciklusa je Zdravko Ćosić
- srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnih jazz standarda i evergreena.
- četvrtkom emisiju uređuje i vodi Ivica Ivanković u kojoj se bavi hrvatskom tradicijskom glazbom uz razgovor s gostima o njihovom radu i temama s područja domaće narodne baštine.
- petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene.

U emisiji je od 2000. do kraja 2013. predstavljeno više od 700 albuma.

http://radio.hrt.hr/emisija/po-vasem-izboru/656