Pretraživanje

[__LOGIN__]

GLAZBENI STUDIO TETRAPAK - VL. IVICA ČOVIĆ-PIPO

GLAZBENI STUDIO TETRAPAK - VL. IVICA ČOVIĆ-PIPO

Studio “Tetrapak” je sa radom započeo je krajem ’70.-ih  godina prošlog stoljeća i to kao jedan od prvih privatnih tonskih studija u bivšoj državi.

Sami počeci rada studija obilježeni su radom na glazbenom albumu splitske grupe Metak, "U tetrapaku" 1979. godine po kojem je i studio dobilo ime. Tijekom godina rada u studiju su snimljeni brojni poznati i uspješni glazbeni projekti u suradnji sa izrazito talentiranim glazbenicima i autorima iz svih područja bivše države. U studiju su snimljeni i producirani glazbeni albumi u kojima su zastupljeni različiti glazbeni žanrovi,  od zabavne pa do alternativne glazbe. Kvalitetan i uspješan rad studija prepoznala je i glazbena kritika te ga u medijima  nazvala  poznatom splitskom radionicom Tetrapak (Zlatko Gall i Dražen Vrdoljak), te je kao takav zauzeo svoje mjesto u “Rock enciklopediji".

U povijesti rada studija posebno se ističe  izlet u alternativnu rock glazbu sa splitskom grupom “Touch Friction” čija je glazba zainteresirala britanske producente, što je rezultiralo čestim pojavljivanjem spota  “Cut The Rope" na poznatoj svjetskoj  TV postaji – MTV. Za svoj dugogodišnji rad u studiju, Ivica Čović-Pipo višestruko je nagrađivan od strane raznih glazbenih organizacija i strukovnih Udruga. Navest ćemo samo neke: 1998. strukovna nagrada “Porin”, 1999. nagrada “Zlatna ptica” kao dugogodišnji suradnik diskografske kuće “Croatia records”. Evo samo nekih imena glazbenih sastava i pojedinaca iz popisa 30-godišnjeg  kontinuiranog djelovanja studija: Metak,  Dalmatinski Magazin, Stijene, Otprilike ovako, Animatori, Haustor, Đavoli, Daleka obala, Crvena jabuka, Regata, Vještice, Touch Friction, Libar, Oliver Mandić, Vajta, Zorica Kondža, Matko Jelavić, Vinko Coce, Mucalo, Jole, Alen Nižetić, Tedi Spalato, Ban i ostali, Jole, Ivica Sikirić – Ićo, Dražen Zečić, Meri Cetinić, Severina, itd...