Pretraživanje

[__LOGIN__]

ELVIS STANIĆ

ELVIS STANIĆ
Rođen u Rijeci gdje  započinje glazbenu karijeru, (posvećuje se jazz, blues i rock gitari). Od 1973. godine do danas sklada i vodi nekoliko rock i pop bendova, djeluje kao studijski glazbenik, glazbeni producent, uspješno se bavi skladanjem scenske glazbe, surađuje sa nacionalnim kazališnim kućama i uglednim domaćim i stranim glazbenicima.

Jedan je od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Osnivač je Elvis Stanić Group, jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske, tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je na području tzv. world musica jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj.

Jazz studira u Bostonu , (USA), u Rijeci diplomira na Filozofskom fakultetu (vizualne komunikacije), godinama predaje jazz gitaru na seminarima Glazbene mladeži u Grožnjanu, organizator je i umjetnički direktor Liburnia Jazz Festivala i glazbeno-obrazovnog projekta Jazz Ex Tempore. Tijekom dugogodišnje glazbene karijere osvojio je brojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu, među kojima 16 Porina, 7 Nagrada Status, a 2008. godine odlikovan je Redom Danice s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.
Član je HZSU, HGU, HDS, IAJE (International Association of Jazz Educators).

www.elvis-stanic.hr