Pretraživanje

[__LOGIN__]

BORIS BABAROVIĆ - BARBA, VIS CRVENI KORALJI

BORIS BABAROVIĆ - BARBA, VIS CRVENI KORALJI
Zagrebačka vokalno instrumentalna rock and roll grupa Crveni koralji glazbenu  aktivnost  započinje ranih 1960-tih,a svega nekoliko mjeseci kasnije osivačima:  Miro Lukačić (solo gitara), Davorin Dino Kras - Sarajlić (bas gitara), Rudi Šimunec (ritam gitara), Medo Josip Badrić (bubnjevi)i  Jelenko Krupić (vokal),pridružuje se Boris Babarović Barba. Od tada pa do današnjih dana, karijera Borisa Babarovića utkana je u bogatu glazbenu povijest jednog od najpopularnijih VIS-a na ovim prostorima.O njihovoj popularnosti govori podatak da su prvi  domaći sastav koji je prodao preko  100 000 ploča, što je u ono doba bilo pravo čudo, jer u čitavoj tadašnjoj Jugoslaviji nije bilo toliko gramofona!. A tako veliku tiražu zabilježili su već prvom pločom, izdatom 1963. godine sa udarnim hitom "Rekla si - volimo se" (D.Sarajlić).

Kao i brojne druge grupe iz šezdesetih  i oni su bili poneseni glazbom britanskih zvijezda; Cliff Richard i grupe The Shadows. Sastav je "žario“ po plesnjacima diljem Zagreba, osobito na kultnom Ribnjaku. Šezdesete su bile njihove zlatne godine, bili su na vrhuncu slave, a ploče su im imale srebrnu i zlatnu tiražu. Surađivali su sa brojnim popularnim pjevačima tadašnjeg vremena, nastupali na domaćim i stranim  festivalima, odrađivali velike turneje, bili redoviti gosti popularnih radijskih i TV zabavnih emisija.

Grupa  1985. godine snima... Zbirka rock'n'rolla 63-65, LP "Ja sam tvoj čovjek"...

Euforije 60-tih odavno nema, članovi grupe otišli su u zasluženu mirovinu, ostale su pjesme. Još uvijek, kao solist, nastupa Boris Babarović - Barba. Snimio je i samostalni album hitova Crvenih koralja, obišao Australiju i Ameriku, i... dočekao zlatni pir u čast Crvenih koralja.