Pretraživanje

[__LOGIN__]

2011

Nagrada Status 2011. HKD na Sušaku, Rijeka 11.04.2011.

NAGRADA STATUS 2011.

Organizator: Hgu, Hgu Podružnica 3 Rijeka i Htv
Scenarij:
Ivan Šarar i Enver Krivac
Scenografija:
Damir Martinović Mrle
Režija:
K.LJ.B. (Klub ljubitelja buke)
Voditelji:
Ivanka Mazurkijević i Robert Ferlin

15. dodjela Nagrade Status Hrvatske glazbene unije
Status: nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

Ponedjeljak, 18.04.2011. - pogledajte snimku ovogodišnje dodjele na HTV2 u 23:14h. Redatelj snimke je Tvrtko Grgić, producent: Marina Bokan, urednik: Željen Klašterka. 

U GLAZBENOM DIJELU PROGRAMA NASTUPILI SU:

  • OLJA'ZZ KIDS
  • SUNNYSIDERS
  • FRANGEŠ - GRAŠIĆ - MAVRIN TRIO (sjećanje na Boška Petrovića)
  • THE BASTARDZ
  • BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA
  • INDIVIA feat. STJEPAN VEČKOVIĆ
  • KRISTIAN TERZIĆ QUARTET feat. MARKO RAMLJAK
  • VORIH BLUES BAND
  • DENIS RAZZ QUARTET
  • LET 3
Ovogodišnja dodjela održana je uz potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke, Grada Opatije i Primorsko-goranske županije.


Prijava PRIJEDLOGA za Nagradu Status 2011. trajala je od 04.03. do 16.03.2010. 16h i odnosila se na redovne članove HGU-a glazbenike-instrumentaliste koji su u 2010. godini objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu kao solisti i/ili su kao instrumentalisti gostovali na objavama drugih izvođača, bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta.

Paralelno uz pristigle prijave članova HGU, Podružnica HGU i nakladnika/izdavača unijeli smo prijedloge po kategorijama sukladno prijavama za ovogodišnju Diskografsku nagradu Porin. Ovim putem zahvaljujemo direktoru Diskografske nagrade Porin, g. Siniši Bizoviću na ustupljenim nosačima zvuka iz kojih smo izvukli relevantne podatke o glazbenicima-instrumentalistima koji su svirali na pojedinim objavljenim izdanjima.

Prvi krug glasovanja trajao je od 21.03. do 28.03.2011. 10h nakon kojega je komisija prebrojala važeće glasove po kategorijama kako bi počeo drugi krug glasovanja i objava nominacija.

28.03.2011. počeo je drugi krug glasovanja i trajao je do 04.04.2011. - 10h. Dobitnike nagrade u 13 kategorija - od čega je 6 kategorija jazz glazbe - birali su njihovi kolege glazbenici. Pravo glasa u kategorijama zabavne, pop-rock, urbane, narodne i etno glazbe imali su svi članovi Hrvatske glazbene unije, putem službene web-stranice Nagrade Status. Za ovogodišnju je dodjelu u tim je kategorijama bilo predloženo 297 instrumentalista, a nominirana su bila 24! 

Fotografije nominiranih u kategorijama Zabavne, pop-rock i urbane glazbe, te Narodne i etno glazbe preuzete su sa službenih web stranica glazbenika-izvođača ili su tijekom prijave prijedloga sami glazbenici iste fotografije postavili uz svoje ime i prezime. Nekolicinu fotografija u kategorijama Jazz glazbe i fotografije posebnih dobitnika ustupio nam je g. Davor Hrvoj na čemu mu ovim putem zahvaljujemo.

Glasovati su mogli samo članovi HGU-a.

PREGLED DOBITNIKA PO KATEGORIJAMA: