Pretraživanje

[__LOGIN__]

SALOON

SALOON

SALOON je otvoren 13. veljače 1970. godine na poticaj tadašnjeg glavnog urednika "Plavog vjesnika" i predsjednika KK "Lokomotive" Pere Zlatara. Djeluje već četrdesetu godinu kao najpopularnija i najuglednija zagrebačka diskoteka. Zahvaljujući entuzijazmu svojih prvobitnih i dugogodišnjih suvlasnika, Alberta Papa i Vlahe Srezovića, SALOON se od prve sezone afirmirao kao kultno okupljalište mnogih sudionika zagrebačkog javnog i društvenog života: glazbenika, sportaša, kulturnih i medijskih djelatnika, te njihovih gostiju. Brojne promjene interijera, atraktivan program u skladu s trendovima svjetske scene, nastupi i promocije aktualnih glazbenika i sve bolja infrastruktura kluba, učinili su da SALOON nadživi, ali i diktira aktualni trend.

SALOON je postao zagrebačkom institucijom još u prvoj polovici sedamdesetih, a u osamdesetima je učvrstio svoj status elitnog kluba nove generacije. Tijekom devedesetih uvođenjem programa Ruby Tuesday, a kasnije Glamour Caféa, održao se kao neizbježno mjesto za sastanke, druženja i lude provode. SALOON je bio sjedište mnogih medijskih aktivnosti: od radio emisije "Taksi za Babilon" i "Zeleni megaherc”, do bezbrojnih televizijskih emisija, diskografskih promocija i proslava nacionalnih i međunarodnih sportskih uspjeha. SALOON je postao i ostao jednim od sinonima Zagreba, posebice njegova noćnog provoda. Tradicija SALOON-a njegovi su slavni "kumovi". Od prve kume, legendarne glumice Ane Karić, preko brojnih zvijezda iz društvenog života, do aktualne Aleke Vuice. Ove godine Saloonu je kumovao legenda hrvatskog glumišta, Goran Grgić. Ulaskom u novi milenij SALOON se prilagodio novim generacijama: LOGIC LOUNGE CLUB uz prikladnu tehniku i specifičnu atmosferu specijaliziran je za elektronsku glazbu. Logic Lounge club otvoren je 21. listopada 2004. godine kao atraktivan i suvremen dio Saloona. Glazba je isključivo strane produkcije elektronskog zvuka (electro, break beat, vocal teck, progressive house, r n b trance, techno, ambient ...) Logic zadovoljava sve svjetske strandarde, od interijera do zvuka!

Iako danas grad obiluje klubovima, nijedan se ne može pohvaliti takvom tradicijom i iskustvom legendarnog Saloona. Adresa: Tuškanac 1a, Zagreb.

http://www.saloon.hr